De Tweede Kamer is acht ‘Harries’ rijker

De Tweede Kamer is acht ‘Harries’ rijker

14 oktober 2019 - Acht Kamerbewoners zijn op 10 juli officieel benoemd tot ‘Harrie’. Uit handen van Jorine Wolff, hoofd stafdienst HR, kregen zij een certificaat en een bos bloemen als beloning voor het afronden van de cursus ‘Harrie Helpt’. In deze cursus leren de deelnemers wat er komt kijken bij het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking op de werkvloer. Harrie staat voor Hulpvaardig, Alert, Realis­tisch, Rustig, Instruerend en Eerlijk.

De trainingen ‘Harrie Helpt’ wordt eenmaal per jaar georganiseerd door de stafdienst HR. Inmiddels zijn 27 Kamerambtenaren opgeleid om mensen met een beperking te begeleiden op de werkvloer. In de cursus krijgen de deelnemers theorie en praktische tips.

Esther Konings, senior HR adviseur, nam zelf ook deel aan de cursus. Ze vindt dat de Tweede Kamer trotser mag zijn op de ‘Harries’: “Het gaat hier om medewerkers die naast hun eigen baan veel tijd investeren in anderen. Hun maatschappelijke rol moet je niet onderschatten. Mensen met een beperking willen graag zinvol werk doen en ergens bij horen, de ‘Harries’ helpen daarbij.” De opgeleide ‘Harries’ kunnen vier keer per jaar een bijeenkomst bezoeken, waarin ervaringen worden uitgewisseld en eventuele problemen aan de orde komen waar zij in de praktijk tegenaan lopen.

Wil jij meer informatie of zelf graag een training volgen? Neem dan contact op met Esther Konings van Stafdienst HR via 06-15227570 of e.konings@tweedekamer.nl.

Op de foto  van links naar rechts: Els van der Meulen (Facilitaire Dienst), Robin de Rooij (trainer), Paula Wansleeben (Dienst Verslag en Redactie), Ton van Ginkel (Dienst Verslag en Redactie), Esther Konings (HR), Annemarie Schouten (GC Sociaal en Financieel), Desiree de Jong (Dienst Verslag en Redactie), Theo Duijker (trainer).

Terug naar overzicht
Enspiratie