Nieuws

De Tweede Kamer is acht ‘Harries’ rijkerNieuws

De Tweede Kamer is acht ‘Harries’ rijker

14 oktober 2019 - Acht Kamerbewoners zijn op 10 juli officieel benoemd tot ‘Harrie’. Uit handen van Jorine Wolff, hoofd stafdienst HR, kregen zij een certificaat en een bos bloemen als beloning voor het afronden van de cursus ‘Harrie Helpt’. In deze cursus leren de deelnemers wat er komt kijken bij het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking op de werkvloer. Harrie staat voor Hulpvaardig, Alert, Realis­tisch, Rustig, Instruerend en Eerlijk.

Loopbaanstation helpt mensen naar nieuwe baanNieuws

Loopbaanstation helpt mensen naar nieuwe baan

3 mei 2017 - Een paar weken geleden is het Loopbaanstation opgericht. Deze coöperatie, met betrokken partijen als Asito, Sollicitatietools en vakbond CNV heeft tot doel om inclusief ondernemerschap te stimuleren vanuit de gedachte dat iedereen recht heeft op een baan die bij hem of haar past.

Het vacaturecafé komt er weer aan!Nieuws

Het vacaturecafé komt er weer aan!

28 maart 2017 - Op donderdag 20 april wordt alweer het vijfde vacaturecafé gehouden bij Weerdjesstraat 168. Tussen 14:00 en 17:00 kun je langs komen bij Geniet in de Weerd om laagdrempelig in contact te komen met werkgevers. Alle werkzoekenden zijn welkom op het vertoon van hun CV.

Tegenlicht Meet Up Arnhem!Nieuws

Tegenlicht Meet Up Arnhem!

9 maart 2017 - Op 20 maart zal de eerste Tegenlicht Meet Up in Arnhem plaatsvinden! Bij deze meet ups worden maatschappelijk relevante thema's besproken op basis van een aflevering van VPRO Tegenlicht.

Hutten catert met mensen met een afstand tot de arbeidsmarktNieuws

Hutten catert met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

7 maart 2017 - De gemeente Maastricht heeft Hutten als nieuwe partner gecontracteerd voor de culinaire dienstverlening in haar vier bedrijfsrestaurants. Hutten neemt voor haar cateringactiviteiten een groot deel van het huidige personeelsbestand over van MTB, een sociale werkvoorziening.

Dossier talenten van kandidatenNieuws

Dossier talenten van kandidaten

16 februari 2017 - Anders kijken naar mensen met een ‘beperking’ Wat zijn hun talenten, wat voegen ze extra toe aan de organisatie? Werkgevers zien vaak dat de aanwezigheid van medewerkers met een beperking niet alleen een positief effect heeft op de ziens- en handelwijze van collega's, maar ook van klanten. Bovendien fungeren medewerkers met een beperking vaak als een bron van inspiratie.

Aan de slag met de ParticipatiewetNieuws

Aan de slag met de Participatiewet

2 februari 2017 - De Participatiewet bezorgt ondernemers de nodige hoofdbrekens. Ze moeten volgens die wet een bepaald percentage werknemers met een arbeidsbeperking in dienst hebben en houden. Hoe doe je dat? Annet de Lange draagt oplossingen aan. Zij is lector Human Resource management bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Leerwerkproject voor bijzondere talenten uit RoermondNieuws

Leerwerkproject voor bijzondere talenten uit Roermond

2 november 2016 - Bedrijfsleven, onderwijs en overheid bieden kansen aan kwetsbare jongeren in het kader van de banenafspraak door het project ‘Lerend werken – aan de slag’.

No-riskpolis banenafspraak langer te gebruikenNieuws

No-riskpolis banenafspraak langer te gebruiken

28 oktober 2016 - De uniforme no-riskpolis voor de doelgroep van de banenafspraak blijft langer voor werkgevers beschikbaar. Dat heeft staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gemeld.

1V - ‘Sociale werkplaats moet weer open’Nieuws

1V - ‘Sociale werkplaats moet weer open’

26 oktober 2016 - Een kwart van de leerlingen die de praktijkschool verlaat zit zonder werk thuis. Het lukt ze niet een baan te vinden. Een verloren generatie dreigt. Die waarschuwing geeft Huub Poels, voorzitter van het Landelijk Werkverband Praktijkonderwijs.

Wetsvoorstel regelt beschut werk en Praktijkroute voor mensen met arbeidsbeperkingNieuws

Wetsvoorstel regelt beschut werk en Praktijkroute voor mensen met arbeidsbeperking

18 oktober 2016 - Gemeenten moeten vanaf volgend jaar aan mensen die niet in een gewone werkomgeving kunnen functioneren een voorziening in de vorm van beschut werk aanbieden. Een wetsvoorstel met deze verplichting is vandaag aan de Tweede Kamer voorgelegd.

Praktijkroute banenafspraakNieuws

Praktijkroute banenafspraak

17 oktober 2016 - Op verzoek van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid deed Panteia onderzoek naar de Praktijkroute voor de banenafspraak, in voorbereiding op een eventuele wetswijziging.

De arbeidsmarkt is hard, als je een beperking hebtNieuws

De arbeidsmarkt is hard, als je een beperking hebt

17 oktober 2016 - Wie zichtbaar arbeidsbeperkt is, heeft het niet eenvoudig op de arbeidsmarkt. Je komt moeilijker aan een baan, maar ook als je wel werk hebt krijg je te maken met achterstelling. Werkgevers hebben daar niet altijd aandacht voor. En in tijden van crisis, vinden ze arbobeleid en de RI&E ook nog eens minder belangrijk.

Klijnsma wil in 2017 experimenteren met de ParticipatiewetNieuws

Klijnsma wil in 2017 experimenteren met de Participatiewet

7 oktober 2016 - Den Haag - Gemeenten mogen, als het wetsvoorstel Experimenten Participatiewet van staatssecretaris Klijnsma wordt goedgekeurd, vanaf 1 januari 2017 experimenteren met de Participatiewet. De experimenten zijn bedoeld om in de praktijk te onderzoeken of de Participatiewet effectiever uitgevoerd kan worden.

Gezocht: deelnemers voor onderzoek BalanskaartNieuws

Gezocht: deelnemers voor onderzoek Balanskaart

6 oktober 2016 - Regelmatig doen wij onderzoek naar het gebruik van de Balanskaart. We zijn altijd op zoek naar testpersonen en organisaties die het leuk vinden om hieraan mee te werken.

Kom naar het Vacaturecafé op 20 oktoberNieuws

Kom naar het Vacaturecafé op 20 oktober

6 oktober 2016 - Op donderdagavond 20 oktober organiseert Enspiratie voor de vierde keer het Vacaturecafé voor inwoners van Arnhem en omgeving. Dit vindt plaats bij Geniet in de Weerd op de Weerdjesstraat 168 in Arnhem. Alle werkzoekende in de regio zijn welkom op vertoon van hun CV.

Groningen: Experiment met participatiewet mag van startNieuws

Groningen: Experiment met participatiewet mag van start

3 oktober 2016 - De ministerraad heeft ingestemd met een gemeentelijk experiment met de participatiewet. Straks mogen bijstandsgerechtigden een groter deel van hun inkomsten houden en krijgen ze minder verplichtingen opgelegd, als ze zelf aan de slag gaan.

PvdA-bijeenkomst over arbeidsmarkt van de toekomstNieuws

PvdA-bijeenkomst over arbeidsmarkt van de toekomst

26 september 2016 - Bijeenkomst met Staatssecretaris Jetta Klijnsma en Tweede Kamerlid John Kerstens over de arbeidsmarkt van de toekomst. De bijeenkomst vindt plaats bij Geniet in de Weerd.

Enspiratie: De Balanskaart in beeldNieuws

Enspiratie: De Balanskaart in beeld

31 augustus 2016 - Een van de HRM-tools die Enspiratie heeft ontwikkeld is de Balanskaart. Het is een eenvoudig middel om de arbeidsomstandigheden met de medewerkers te bevorderen. In augustus van dit jaar is de website online gegaan.

Cliënten jeugdzorg doen vaak beroep op bijstandNieuws

Cliënten jeugdzorg doen vaak beroep op bijstand

13 juni 2016 - Deel van de Jongeren met een achtergrond in de jeugdzorg, doen na hun achttiende een groot beroep op de Wajong, bijstand en de zorg. Gemeenten krijgen vaak opnieuw met dezelfde personen te maken, maar dan op een latere leeftijd, meldt het Centraal Planbureau (CPB) maandag.

Ook VVD wil pgb op de schop nemenNieuws

Ook VVD wil pgb op de schop nemen

10 maart 2016 - Ook voor regeringspartij VVD is de maat met de persoonsgebonden budgetten (pgb) in de zorg vol, nu de aanhoudende problemen niet worden opgelost.

Officiële opening van ‘Geniet in het Bruishuis’Nieuws

Officiële opening van ‘Geniet in het Bruishuis’

4 september 2014 - Onder grote belangstelling vond op 5 september de feestelijke officiële opening plaats van restaurant Geniet, gevestigd in het Bewonersbedrijf Malburgen in Arnhem.

Geldverdienen door jongeren aan werk te helpenNieuws

Geldverdienen door jongeren aan werk te helpen

3 september 2014 - Jongeren uit de Wajong aan het werk helpen, kan geld opleveren. Meer geld dan veel gemeenten denken, zegt Theo Duijker, oprichter van Enspiratie, een bedrijf dat sociale ondernemingen ontwikkelt. 'Het scheelt namelijk niet alleen duizenden euro's aan uitkeringen, maar bijvoorbeeld ook aan woonbegeleiding.' Dennis Jannsen van de gemeente Arnhem reageert.

Wmo aangenomen door Eerste KamerNieuws

Wmo aangenomen door Eerste Kamer

8 juli 2014 - De Eerste Kamer heeft dinsdag 8 juli 2014 na een debat met staatssecretaris Van Rijn (VWS) en minister Plasterk (BZK) de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 aangenomen. De Wmo 2015 zal 0p 1 januari 2015 in werking treden.

Quotumwet naar de Tweede KamerNieuws

Quotumwet naar de Tweede Kamer

1 juli 2014 - DEN HAAG- Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken heeft het wetsvoorstel banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten (Quotumwet) naar de Tweede Kamer gestuurd. Deze wet komt voort uit het sociaal akkoord tussen kabinet, werkgevers en werknemers, waarin is afgesproken dat werkgevers voor 100.000 arbeidsplaatsen zullen zorgen voor de groep arbeidsgehandicapten.

Enspiratie