Officiële opening van ‘Geniet in het Bruishuis’

Officiële opening van ‘Geniet in het Bruishuis’

4 september 2014 - Onder grote belangstelling vond op 5 september de feestelijke officiële opening plaats van restaurant Geniet, gevestigd in het Bewonersbedrijf Malburgen in Arnhem.

Sociale onderneming

De zorginstelling Philadelphia zal onder de vlag van Geniet in het Bruishuis als zelfstandige sociale onderneming mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in ontwikkeling brengen en activeren tot participatie door het opdoen van werkervaring in een commerciële setting. Niet alleen biedt het restaurant werk voor deze groep, maar ook in de keuken en in de schoonmaak zijn er werkplekken. Daarnaast kan men ook aan de slag in de naastgelegen moestuin.

Geniet-formule

Enspiratie (opgericht door Theo Duijker en Bram Hanstede en gespecialiseerd in het ontwikkelen van sociale ondernemingen) was als intermediair nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Geniet-formule voor deze horeca- en vergaderlocatie. Vanaf 2010 zijn een groot aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij tal van projecten op een succesvolle manier ondersteunt door Enspiratie om weer te kunnen participeren in de samenleving.

Geniet in het Bruishuis' is een van de franchise formules die door Enspiratie is ontwikkeld, en is gebaseerd op het succesvolle Geniet-concept van het lunchcafé 'Geniet in de Weerd', gevestigd in de Weerdjesstraat in Arnhem. 

"Het uiteindelijk doel is het ontwikkelen van loonwaarde en zelfstandigheid om deze groep uit te kunnen laten stromen naar de reguliere arbeidsmarkt”

Daarnaast bieden wij met onze Geniet-formules tevens ondersteuning door een dienstverlening aan te bieden dat aansluit op de eisen van social return”

Terug naar overzicht
Enspiratie