Dossier talenten van kandidaten

Dossier talenten van kandidaten

16 februari 2017 - Anders kijken naar mensen met een ‘beperking’ Wat zijn hun talenten, wat voegen ze extra toe aan de organisatie? Werkgevers zien vaak dat de aanwezigheid van medewerkers met een beperking niet alleen een positief effect heeft op de ziens- en handelwijze van collega's, maar ook van klanten. Bovendien fungeren medewerkers met een beperking vaak als een bron van inspiratie.

ADHD
Deze medewerkers zijn doorgaans heel energiek. “Zij geven kleur aan een grijze dag en zorgen voor leven in de brouwerij.”

Autisme
Werknemers met autisme zijn loyaal, trouw en weinig ziek. Ze houden van vaste routines en dus routinematig werk. Ze kunnen goed focussen op een taak en zijn zeer betrouwbaar in het nakomen van afspraken.

Blind- en slechtziendheid
Bij blinde en slechtziende werknemers zijn concentratie, aandacht en herinneren veelal sterk ontwikkeld. Zij ‘horen ook tussen de regels door’.

Dyslexie
Medewerkers met dyslexie hebben vaak sterker ontwikkelde visuele, visueel-analytische en ruimtelijke vaardigheden. Daarnaast zijn ze in het algemeen sterk in driedimensionaal denken en organisatorische taken.

Spierziekte
Met de mentale vermogens van medewerkers met een spierziekte is niets mis: sterker nog, veel van deze medewerkers beschikken vaak juist over een krachtige persoonlijkheid.

Meer weten? Disworks publiceerde 13 brochures in deze serie. 

Bron: https://awvn.email-provider.nl/web/5mdhhs2hpt/0e24wjmy2b/kcpozgd5li/dolt183iyg

Terug naar overzicht
Enspiratie